Rarotonga donderdag
Blijf op de hoogte en volg Leo
26 Februari 2010 | Cook Eilanden, Avarua
(geschreven door Leo)
De nacht verblijdde de lokale bewoners wederom met het hemels nat, zodat de watertanks gevuld kunnen worden. Volgens ons lopen die tanks inmiddels wel over. Het is regen wat de klok slaat. Wij gaan vandaag al vroeg naar de hoofdstad om voor Ludgard een penicillinekuur te kopen bij de plaatselijke “pharmacy”. Door de miezerregen naar de hoofdstad Avarua en na een halfuur rijden met de scooters arriveren we bij de apotheek en worden snel en vakkundig geholpen door een Nieuw-Zeelandse apothekeres. In Avarua hadden we deze week eerder een internetmogelijkheid opgemerkt bij het postkantoor en ik had de notebook meegenomen om in ieder geval de website bij te werken en zoals jullie gemerkt hebben is dat gelukt. Lekker geluncht in Avarua, een gigantische stortbui meegemaakt ( Nu weten we waar de uitspraak; “het komt met bakken uit de hemel” vandaan komt) en daarna, zonder regenjas !! (het was inmiddels droog geworden) , een rondrit gemaakt op het eiland. Langs de electriciteitscentrale gereden, langs de gevangenis van Rarotonga ! en door diverse mooie straten gereden. Palmbomen en bananenbomen, varkens en loslopende kippen en honden zijn onze toeschouwers.
Jacqueline en Gijs waren inmiddels een aantal winkeltjes aan het bekijken en hebben het plaatselijk ziekenhuis bezocht. In de middag hebben zij de bloementuinen bezocht, die dicht bij Palm Grove liggen. In deze bloementuin worden alle bloemen getoond, die op het eiland aanwezig zijn. De tuinen zijn keurig verzorgd en een lust voor het oog.
Inmiddels was eenieder weer teruggekeerd op zijn nest en hebben Ludgard en ik nog een snorkeluurtje ingebouwd om met de onderwatercamera foto’s te maken. Na deze snorkelduik en het drinken van zeewater (luchtpijp paste niet altijd) heb ik met de scooter het filmpje naar de ontwikkelcentrale !!, weer in de hoofdstad, gebracht. Morgen om 12.00 uur kunnen we het resultaat bekijken. We zijn erg benieuwd. De onderwaterwereld in de lagoon is (voor onze begrippen) ongelooflijk mooi en we zien vissen in allerlei soorten en maten en kleuren. Ook koraalriffen en zeesterren worden door onze argusogen bekeken. We hopen dat we iets van dit alles op de foto’s kunnen meegeven. Op de eerder gemaakte beachfrontfoto’s is de golfslag op het rif te zien en ik heb daarna nog getracht om met de kano dichtbij dit schouwspel te kunnen bekijken. Ik durfde niet te dichtbij te komen in verband met een onderstroom.
Douchen en om half zeven lekker gegeten in de “Yellow Hisbiscus”, het restaurant bij Palm Grove.
Het weer was vandaag voor de middag regenachtig met hier en daar een tropische stortbui (meer hier dan daar), de temperatuur is rond de 25oC en vanmiddag hadden we het vermoeden dat de zon haar best heeft gedaan om door de grijze wolkenlaag heen te prikken. We hopen morgen dat we iets van haar warmte mogen genieten.