Rarotonga woensdag
Blijf op de hoogte en volg Leo
25 Februari 2010 | Cook Eilanden, Avarua
Rarotonga, woensdag
De nacht is gevuld met een aaneenschakeling van tropische regenbuien. Het gebulder van de golven en het getik van de neervallende regendruppels doen in ieder geval Ludgard en mij de slaap onthouden. Jacqueline en Gijs hebben er minder last van gehad. De weersvooruitzichten zijn ronduit slecht te noemen. Regen, wind, regen en wind gedurende de gehele dag en nacht. We besluiten toch maar om de scooters warm te draaien voor een eilandtochtje. Regenjassen aan en richting vliegveld gereden. Eerst over de grote(?) weg, om daarna over een back-road, het eiland te bezichtigen. Je komt onderweg prachtig gelegen huizen tegen, maar ook afbraakpanden, die soms leeg staan en soms bewoond zijn. We stoppen bij een Art-gallery. De vrouw des huizes wenkt ons en het blijkt ook tevens een voet – andersoortig massagesalon te zijn. Wij naar binnen en zien een aantal kleurrijke schilderijen en doeken staan en hangen. Het oogt niet zo heel fris en vervolgen snel onze weg.
Onderweg koffie gedronken, maar deze blijkt door de plaatselijke bewoner ietwat te waterig te zijn gezet. Het zal misschien een van die dagen zijn, zoals we zeggen. Het begint ook weer te regenen en we besluiten om net na de middag terug te gaan naar het bungalowpark. We blijven hier ieder voor zich om op de veranda te dutten of te lezen of te niksen. Het regent nog steeds en de temperatuur is gewoon goed. Hopelijk kunnen we de dag van morgen tegemoet zien met een beetje zon, want vandaag hebben we echt geen blauw streepje in de lucht kunnen herkennen. De plaatselijke bewoners zijn wel verheugd over de hoeveelheid regen, want de watertanks bij de huizen waren nagenoeg leeg.