Christchurch - Reisverslag uit Avarua, Cook Eilanden van Leo Hees - WaarBenJij.nu Christchurch - Reisverslag uit Avarua, Cook Eilanden van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Christchurch

Blijf op de hoogte en volg Leo

25 Februari 2010 | Cook Eilanden, Avarua

Christchurch, 21 februari 2010
(geschreven door Leo)
D-day voor de campers. Ze hebben hun diensten bewezen en gelukkig voor ons zonder ongelukken en kleerscheuren veilig weer thuis (?) gebracht. Schoongepoetst en blinkend, hebben we afscheid genomen van de campers. Het afleveradres was dicht in de buurt en zonder problemen het e.e.a. afgewikkeld. Met de taxi-van naar het Ibis-hotel in Christchurch. Het blijkt dat dit hotel midden in het centrum van Christchurch ligt en zijn de meeste highlights van de stad te voet te bezoeken. We checken in, 1 kamer is al gereed, de andere na de middag. No problem, even omkleden en daar gaan we. We hebben al een aantal steden bezocht en Christchurch blijkt een leuke, swingende, moderne stad te zijn. Het bezoeken in ieder geval waard. Vanuit het hotel richting centrum gelopen en worden al meteen geconfronteerd met een heel gezellig plein, waar o.a. de kathedraal is gevestigd en daarin is een bloemenshow georganiseerd. Entree betaald en gaan kijken (zie foto’s). Een gedeeltelijke city-tour is een must met de authentieke tram (zie foto’s). Heel gezellig en sfeervol. De tram rijdt bij wijze van spreken een rondje rond de kerk en stop bij diverse bezienswaardigheden. We kopen een kaartje, die ons ook meteen naar de Gondola brengt. Eerst de tram gepakt en al vrij snel een uitstapje gemaakt naar de universiteitsgebouwen van Christchurch. Bij elke stop hoor je wel muziek op straat. Een zingend kind, die met muziek op de achtergrond een zakcentje wil bijverdienen. Een jazz-muzikante met saxofoon, die luid haar talenten ten toon speelde. De zon is inmiddels gaan schijnen en brandt al lekker op de diverse bolletjes. Koffie gedronken, wat art-gallery’s doorlopen en constaterende dat er heel veel leuke winkeltjes zijn, die hun prachtige waren aanprijzen. (tekeningen, schilderijen, sieraden, meubels, etc etc)
Met de tram verder richting halte 8! De stop om de bus te nemen naar de Gondola. De Gondola brengt ons naar een berg, die uitzicht heeft over de stad en Lyttelton Harbour. Ook in de bus ontmoetten we weer Nederlanders, die aan het begin staan van hun Nieuw-Zeelandreis, alhoewel zij al vier keer eerder in Nieuw-Zeeland zijn geweest. Na een busrit van veertig minuten met de Gondola naar boven. Het uitzicht is wat wazig, waarschijnlijk door de warmte van de stad, maar desalniettemin prachtig. We kijken ook weer uit over Gouvernors Bay, waar we gisteren zijn langsgereden. Bij de Gondola de lunch gebruikt en na een korte bezoek weer richting stad. Na een bezoek aan de Botanic Gardens (een heel groot park) tijd voor een drankje. Geografisch hadden we problemen met het vinden van de juiste straten. Je weet niet waar je bent, hoe raar dat ook klinkt. Bij een gezellige bar wat gedronken en terug naar het hotel om op te frissen. ’s Avonds zeer lekker gegeten aan een druk bezette straat, waar alleen maar bars en restaurants zijn, Het is lekker weer en we hebben buiten gegeten.
Toch wel weer op tijd terug om de koffers gereed te zetten voor de vlucht van morgen. Op tijd weer op!.