Glentanner - Akaroa - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu Glentanner - Akaroa - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Glentanner - Akaroa

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

18 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

18 febr. 2010 Donderdag
(Geschreven door Jacqueline)

Het plan was om vandaag vanuit Glentanner terug naar Mount Cook te rijden om daar de “Hooker valley walk”te doen.
Het regent gestaag en de bergen hullen zich in de wolken. We rijden toch naar Mount Cook om te kijken hoe het weer daar is in de hoop de wandeling te kunnen doen.
Daar aangekomen regent het niet meer gestaag maar komt het met bakken uit de hemel. We besluiten om in “Mount Cook village” bij het hotel, de “Hermitage” koffie te gaan drinken want dat zou je moeten doen vooral vanwege het uitzicht. Het hotel ligt namelijk hoog in het dorp en bij mooi weer heb je vast een prachtig uitzicht over de bergen. Maar helaas, het regent, dus geen uitzicht. Na de koffie met gebak blijft het nog steeds regenen en we besluiten om terug te rijden richting Christchurch.
We rijden via de grote meren Pukaki en Lake Tekapo. De uitzichten zijn ook hier beperkt want de wolken hangen laag en het blijft gestaag regenen.
De bergen liggen achter ons en het landschap is plat en leeg. Geen beesten, hier en daar wat bomen maar er is niet echt veel aan.
Bij “Lake Tekapo” zien we een bordje met “Hot springs”. We gaan op onderzoek uit maar het blijkt een soort beauty centrum te zijn.
Het Lake ligt er wat troosterloos bij in de regen. We vervolgen onze weg en komen links weer bergen tegen en rechts van de weg blijft het redelijk vlak. Langs de weg bloeien wilde lupines en nog wat andere bloemen, je zou er een mooi veldboeket van kunnen maken.
Inmiddels zijn we weer omringd door de bergen en ziet het er hier groener uit (veel regen?) Aan de bordjes zien we dat er hier, in de winter, geskied kan worden maar we ontdekken nergens een skilift.
Een hond rent achter de schapen aan om ze bij elkaar te houden en wij rijden achter een vrachtwagen met schapen en dat gaat niet erg snel.!
Buiten het landschap, wat op dit moment mooi is, is er op deze route niets te beleven. Soms moeten we wachten bij wegwerkzaamheden.
We rijden richting de oost kust en het landschap wordt weer vlakker, de regent neemt weer toe.
We komen weer in de bewoonde wereld. Ashburton is een behoorlijke stad met stoplichten, veel verkeer en een heuse file! Ook is er een heel mooi park met tuinen.
Bij Burnham gaan we de weg af om via een binnen door weggetje uiteindelijk de plaats Akaroa te bereiken. Dit ligt op een schiereiland “Banks Penninsula” genaamd en ongeveer 85 km onder Christchurch.
“Banks Penninsula” is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en dat merken we direct want het wordt weer flink klimmen. De uitzichten lijken heel mooi maar door de mist en de lage wolken kunnen we niet ver kijken.
We vinden onze camping en zijn blij dat we er zijn want het was een lange autorit. Morgen hopen we toch echt op beter weer want vandaag heeft het de hele dag geregend!

• 18 Februari 2010 - 20:08

JacquelineVDH:

Dag aan dag heb ik jullie gevolgd, vooral van de mooie foto's met bergen, water, prachtige uitzichten ... heb ik genoten. Geniet nog van de laatste vakantiedagen en veilige terugreis !
    Groeten vanuit Minderhout

• 18 Februari 2010 - 21:55

Ad En Petra:

Hoi allemaal,
    Ad volgt jullie precies met de landkaart. Waar jullie nu komen is waar wij straks beginnen (over een jaar dus). Jammer dat het weer zo slecht is, dat maakt de uitzichten meteen minder mooi natuurlijk. Hopelijk klaart het morgen op! Nog heel veel plezier vanuit een rustig na-carnavals Alphen (de optocht was heeeeel koud maar wel heel mooi/leuk!
    groetjes, Ad en Petra