Balclutha - Oamaru
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leo
18 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
(geschreven door Jacqueline)
Vannacht is het 3 graden geweest!! We hadden het dus een beetje koud vanmorgen.
Het lijkt nu een mooie dag te worden want de zon staat stralend aan een strak blauwe hemel.
Wij rijden richting Dunedin. Weer door een mooi glooiend landschap.
Onderweg komen we “Lake Waiholo” tegen. Het ligt er prachtig bij, spiegel glad in de zon met een weerkaatsing van de bomen in het meer. Jammer genoeg kunnen we op dat punt geen foto nemen.
We rijden verder en komen in Dunedin aan, een echte stad met een snelweg! Dat is lang geleden dat we die gezien hebben!
We gaan naar Ötago Peninsula”. Ook weer een hele mooie weg met schitterende vergezichten over de baai en de stad. We gingen hier naar toe om zeeleeuwen en pinguïns te zien. Uiteindelijk zien we, een beetje ver weg, 2 a 3 zeeleeuwen die wel heerlijk in een soort poeltje aan het badderen zijn. De pinguïns hebben we niet gezien en de beloofde albatrossen ook niet. Wel heel veel meeuwen, die zo brutaal zijn dat ze het brood bijna uit je hand pikken. Na de lunch gaan we weer terug naar Dunedin en komen onderweg onze vrienden uit Nuenen tegen .
Na een korte babbel rijden we weer verder naar de “Moeraki boulders”
We rijden weer door een mooi afwisselend landschap en meestal kleine dorpjes die vaak niet meer dan uit een straat bestaan. Onderweg nemen we een ijsje en genieten van het mooie weer.
De “Moeraki boulders” zijn grote ronde rotsen, eeuwen oud die op het strand liggen en gedeeltelijk in zee. Ze zijn wel apart en leuk om te zien maar niet spectaculair. We waaien even uit op het strand en rijden daarna richting Oamaru waar we een camping gaan zoeken.
De weg wordt ondertussen vlakker en voor het eerst zien we nu ook dat er koren verbouwd wordt.
De camping in Oamaru is snel gevonden.
Het blijkt dat het stadje een oud historisch centrum heeft en dat dicht bij de camping ook weer pinguïns te spotten zijn.
Na het eten besluiten we op onderzoek uit te gaan en lopen via een mooi groot park naar het oude centrum. Daar zien we ook de weg die naar de pinguïns gaat dus die gaan we dan toch maar op.
Na ongeveer ½ uur gewacht te hebben krijgen we een pinguïn in zicht. We weten het niet zeker want het is ondertussen al aardig donker geworden. Maar….. Ja hij of zij komt met moeite aan wal. Voor de foto is het eigenlijk al te laat maar op goed gelukt toch maar geknipt. Uiteindelijk zien we 3 pinguïns aan land komen. Ook nog wat foto’s van de oude gebouwen gemaakt en toen terug naar de camping.