Te Anau - Invercargill - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu Te Anau - Invercargill - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Te Anau - Invercargill

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

14 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

14 febr 2010 Zondag
(geschreven door Jacqueline)

Te Anau naar Invercargill
Vanmorgen eerst boodschappen gedaan voor de komende dagen daarna op weg.
Er staat veel wind en het voelt weer koud aan. Maar het is waarschijnlijk toch nog steeds veel warmer dan in Nederland.

Als 1e komen we onderweg de “Pakatu Wetlands” tegen. Dit is een gebied waar ze bezig zijn het terug te geven aan de natuur. Het lijkt nu een beetje moerasachtig. We lopen er een klein rondje naar de uitkijkpost en gaan daarna weer terug om onze weg te vervolgen.
We rijden weer door een vriendelijk landschap met bergen en brede valleien. We zien onderweg heel veel schapen, soms wat koeien en herten in de wei.
Het is hier redelijk vlak dus zou je zeggen wel een gebied om wat te kweken maar dat zien we niet.
Bij Clifden zijn de “Limestone caves” We gaan er naar op zoek en vinden ze ook.! Het blijken grotten te zijn die je zonder gids zelf kunt bezoeken maar….. Uitkijken als het nat is en een goede lamp meenemen. Voor de zekerheid nemen we even een kijkje. Na een korte klimpartij komen we in de grot die aardedonker is!. Onze lampen voldoen niet aan de eisen. We durven het niet aan ook omdat de uitgang 40 min verder ligt.
Bij Clifden zien we ook nog een oude brug. 100 jaar! Dat is hem ook aan te zien. Hij is volledig van hout gemaakt en de conditie is, volgens Gijs, niet zo best meer.
Bij Tuatapere stoppen we omdat we daar een paar musea zagen. We mogen er voor niets in en dat snappen we ook wel want heel veel bijzonders is het niet. Verderop in het dorp zien we een cafe waar we de lunch gebruiken. En ook dit pand heeft een hele verzameling oude spullen uitgestald. Voornamelijk oude gebruiksvoorwerken en dan vooral veel keukenspullen. Leuk om te zien en de lunch was ook lekker.
We gaan weer verder richting Invercargill en komen langs “Mc Crackers rest “ waar we eigenlijk walvissen willen spotten. Het zal aan het weer liggen, te koud denk ik, want we hebben ze niet gezien. Wel heeel veeel wind!!
Bij Qrepuki is een eilandje dicht bij de kust, “Monkey island” Bij laag water kun je daar naar toe lopen en dan vanaf het eiland de zee in de gaten houden (en misschien toch walvissen spotten) maar ook hier geen geluk, het was hoog water.
Verder kwamen we nog surfers tegen aan het strand, die hebben we dus wel gespot.
Onderweg zagen we veel bomen die scheef stonden. De zo genaamde “Windswept trees” een mooi gezicht.
Tegen 16.30 uur vonden we het genoeg voor vandaag en zijn we neergestreken op een camping 5 km voor Invercargill .
Gelukkig hebben ze weer een keuken en uitgebreide TV ruimte zodat we vanavond lekker warm kunnen zitten.

• 14 Februari 2010 - 11:50

Carl:

Hoi allemaal, weten jullie zeker dat je over een weekje weer terug wilt? Hier sneeuwt t weer eens.. Nog veel plezier, al dan niet met walvissen.. / gr Carl

• 14 Februari 2010 - 14:10

Wil Oomen:

Hallo Leo, Lutgard en reisgenoten, Wat een mooie foto,s laat staan hoe dat is als je het allemaal in het echt kunt beleven. Hier in Nederland blijf het allemaal nog lekker wit zien. Het gaat wel erg snel voorbij. Ik hoop dat dat voor jullie niet is en dat jullie er nog erg lekker van kunnen genieten. Nog een fijne vakantie. Groetjes uit Brabant. Wil.