Queenstown - Glenorchy - Paradise - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu Queenstown - Glenorchy - Paradise - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Queenstown - Glenorchy - Paradise

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

12 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Donderdag, 11 februari
(geschreven door Leo)
Vanmorgen de wekker gezet op 07.00 uur want (Ludgard en Leo) werden al om acht uur opgehaald om onder begeleiding van een gids (Chris, met als bijnaam Soap) enkele filmlocaties te gaan bekijken van de film “the Lord of the Rings”. De route, welke wij volgden ging van Queenstown naar Glenorchy, dan over een grintweg naar Paradise ! om daarna aan het eind van de weg in het Mount Aspiringpark de picknick te gebruiken. Het lucht was ’s morgens gevuld met wolkenflarden en zon en gedurende de trip verdwenen de wolken als sneeuw voor de zon en liet de natuur aan die routezijde zich paradijselijk zien. (zie enkele foto’s). Jacqueline en Gijs stonden wat later op en zouden zich met de Gondola naar het uitzichtpunt begeven in Queenstown. (zie foto’s)
Naarmate de tijd vorderde verschenen ook de prachtige bergtoppen, sommigen omringd door wolken, anderen door sneeuw en weer anderen schitterden in de morgenzon. Chris (speler in de film) vertelde diverse wetenswaardigheden over de omgeving en de film en filmlocaties. Zelf hadden we de filmlocaties niet ontdekt, daar de film (natuuromgeving) is gemanipuleerd.
Woorden schieten tekort, foto-opnames zeggen voldoende.
Nadat we enkele foto-opnames hadden gemaakt van onszelf met op de achtergrond een beeld van de filmlocatie waren we rond een uur terug op de camping. De camper wederom opgestart en zelf richting Glenorchy gereden. We hadden namelijk op de heen – en terugweg de Sunshine Bay zien liggen en de zon was in de middag fel aan het schijnen dus leek het ons wel aardig om de middag aan de “bay” door te brengen.
Om half vijf terug op de camping waar Jacqueline en Gijs net terug waren van hun gondeltocht en wandeltocht naar beneden.
Lekker in Queenstown gegeten (we hadden niet zo’n zin om te koken) en op tijd in bed (21.00 uur) Ludgard en ik waren in ieder geval opgebrand van zo’n enerverende “film”dag.