Wanak - Queenstown
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leo
10 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
(geschreven door Jacqueline)
Vannacht had het een beetje geregend. Vanmorgen voelde het erg fris aan. Lange broek en sokken!!!! Dat was lang geleden.
Op weg naar Queenstown. De afstand was niet lang dus we hadden alle tijd onderweg.
Nadat we getankt hadden op weg door weer een heel ander landschap, het lijkt hier en daar een beetje steppeachtig. Later verandert het landschap weer en zijn er veel wijngaarden en fruitbomen.
We stoppen bij een hal waar ze perziken sorteren en verkopen. Ook nog wel andere soorten fruit en wat groeten.
Na een paar kilometer komen we langs een wijnproeverij. Het is net 10.00 uur geweest maar we vinden dat we dat ook moeten doen dus, stoppen.
In het dorpje Cromwell zitten we dus om 10.15 uur aan de wijn. De witte vinden we lekker, de 1e rode niet maar de 2e wel. We besluiten om 2 flessen witte en 2 flessen rode wijn te kopen. Geen goedkope aankoop want we moeten er 135 dollar voor betalen. We denken dan ook dat we die per druppel op gaan drinken.
Bij het dorpje Gibbstown zijn er wegwerkzaamheden. We moeten stoppen, de weg is afgesloten. Een jonge man komt ons vertellen dat het ongeveer 20 min gaat duren. Mooie tijd om koffie te zetten. De man van de werkzaamheden komt terug om een babbeltje te maken. Hij heeft een vriend die in Nederland woont, of woonde en daar was hij een keer geweest in 1997.
Het is trouwens opvallend hoe vriendelijk alle mensen zijn en hoe graag ze een praatje met je willen maken.
Goed de koffie is op en we mogen onze weg weer vervolgen. De wegman vertelde trouwens dat er een hole in the rock was en dat ze daar aan het hakken waren en die stukken haalde ze met een helicopter op, maar dat terzijde.
We rijden verder en komen bij een oude goudmijndorp uit. Dit is nogal commercieel opgesteld dus we besluiten om daar niet ver te gaan kijken.
Wel zien we een hele mooie rivier de “ Kawarua rivier” waar ze met een jetboot overheen varen. Verderop zien we ook nog mensen die met een kleine surfplank over het water glijden. Lijkt ons ook wel heftig om te zien.
Goede we gaan weer verder en komen uit bij de “kawarau bridge”waar ze aan het bungy jumpen zijn. Vol bewondering kijken we toe maar durven zelf de sprong toch niet te wagen. Het is wel heel spectaculair om te zien.
We rijden verder door een vriendelijk landschap met nog meer wijngaarden en fruitbomen en komen via Arrowtown en Frankton in Queenstown terecht.
Gelukkig zijn we al op tijd op de camping waar we door een Nederlandse mevrouw geholpen worden. Ze woont hier 4 jaar en is getrouwd met een Nieuw-Zeelander.
Leo en Ludgard besluiten om de berg op te gaan en Gijs en ik gaan het stadje verkennen.
Ludgard komt helemaal glunderend terug want….. Je verwacht het niet maar zij is van de berg afgegaan met een parachute!!! Het was helemaal geweldig.
Het stadje maakt een gezellige indruk, veel winkeltjes, een haven en veel cafeetjes en restaurants. We zullen vast wel iets gezelligs vinden
10 Februari 2010 - 11:29
Inge:
Ludgard, dat was zeker een super ervaring?
Groeten Inge -
10 Februari 2010 - 11:33
Tanneke:
Kun je je vast een beetje voorbereiden op de temperaturen hier!
Dat wijn proeven lijkt mij wel wat.... -
10 Februari 2010 - 20:12
Frank:
Ludgard en Leo, nog bedankt voor de kaart.
En Ludgard, knap hoor dat jij met een parachute bent afgedaald
nog veel plezier, en de groeten aan iedereen.
Frank en Bep -
10 Februari 2010 - 21:55
Frans:
Hé zus: hellemaal toppie zo'n jump. Dat vraagt om een persoonlijk verslag met verdere uitleg over de ervaring.
Die lange broek en 20 min. oponthoud ?? Troost je, hier heeft het weer gesneeuwd en er stond meer als 500km file, in België zelfs meer dan 900km -
11 Februari 2010 - 20:03
Rita:
Ludgard, wat stoer!!!
Vast geweldig.
Ik had gisteren een minder leuke ervaring. Ik raakte in de slip! Vreselijk eng.
Gelukkig kwamen we er zonder krassen en deuken vanaf, wel met een bonkend hartje!