Wanaka
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leo
09 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wanaka
Wanaka, 9 februari
(geschreven door Leo)
Na een vermoeiende en enerverende dag van gisteren was het vandaag zoet rusten. Een kalme en rustige dag om eens lekker buiten de deur koffie te drinken en wat winkeltjes te bekijken in Wanaka. Een leuk dorp aan het Lake Wanaka met de nodige toeristische drukte.
Nadat iedereen een slow-start had gemaakt lekker buiten ontbeten en daarna met de camper naar het dorp. Wat winkeltjes doorlopen en wat denk je? Jawel een kapper. De dames naar binnen en voor ’s middags een afspraak gemaakt. De verslaggever heeft ook een behoorlijke haargroei, maar zag toch van de knipbeurt af. Na een heerlijk kop koffie en de dames om beurten geknipt (zie foto’s) geluncht in het dorp en via Mount Aspiring Road naar de Diamond Lake track gereden om aldaar een korte wandeling van 1 ½ uur te maken. De wandeling leidde ons naar uitkijkpunten over Diamond Lake, Lake Wanaka en Glendhu Bay. De weg er naar toe is rustig en goed te rijden. Uitzichten alom en het weer is warm en inmiddels zonnig.
Na een stevige wandeling (klimmend) de uitkijkpunt bereikt om na een korte pauze weer naar beneden te lopen. De weg kronkelt zich verder naar diverse skigebieden, maar wij mogen daar niet rijden, vanwege “unsealed”(ongeasfalteerd) en je dient 4x4 aandrijving te hebben. Helaas, want de vergezichten vanaf deze route zijn waarschijnlijk ook uniek.
Inmiddels staat het horloge op vijf uur ’s middags en beginnen de magen weer te hunkeren naar voedsel. Vandaag eten we bloemkool en broccoli. Morgen rijden we een klein stuk richting Queenstown, wat volgens de verhalen een trendy stad dient te zijn (13.000 inwoners, een stad??) en een stad, waarin en waarbij volop sportieve activiteiten zijn.
09 Februari 2010 - 08:53
Liane:
De dames zien er weer goed uit.
Wat een mooie reis maken jullie!!!!
Hier is het weer ijskoud.
Veel plezier en geniet er nog van.
Groetjes Liane. -
09 Februari 2010 - 16:59
MARIJKELEAHY:
dames mooi geknipt wat een fijne reis zijn jullie aan het maken -
09 Februari 2010 - 18:22
Els:
Hallo luitjes,
Om op jullie vraag te antwoorden van The Blue Pools het volgende:
Het zijn erg diepe gaten die gevoed worden vanuit de gletjer. Vandaar dat het water zo helder is. Door de diepte en de helderheid geeft dit een azuurblauwe kleur.
Nog veel plezier en niet TE bruin he.
Hier vriest het en geven ze weer behoorlijk wat sneeuw af.
Grtz Els