Wanganui - Paraparumu - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu Wanganui - Paraparumu - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Wanganui - Paraparumu

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

29 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

28 januari Wanganui – Paraparaumu
(geschreven door Ludgard!, mede op verzoek van Frans en Greet)
Vandaag rustig gestart,op’t gemakske. Na het douchen en ontbijt alles weer opgerommeld en klaar voor vertrek,ongeveer half tien.
We rijden richting Wellington,waar we zondag dus de overtocht gaan maken naar Zuidereiland.
We stoppen onderweg in ’t “mooiste”plaatsje van NZ (volgens dat Jacqueline heeft gehoord) dat willen we natuurlijk ook even bekijken,het plaatsje heet Feilding. Maar eerst koffie met een sanitaire stop,flappen tappen en dan ’t dorpje/stadje in.
Nou ’t viel ons wel tegen er waren hier en daar wel mooie “oude”geveltjes te zien maar heel erg bijzonder was ’t allemaal niet.
Rond 12.00u hadden we ’t wel gezien en zijn verder gereden,onderweg even een boterhammetje gemaakt en langs de kant v.d. weg gegeten.
Het landschap is hier veel vlakker als de afgelopen dagen,het lijkt een beetje op Nederland,hoewel de bergen altijd wel in de verte te zien zijn. We zien zowaar (voor ’t eerst) wat landbouw: mais,aardappelen druiven en grasland. Eerder was het landschap daar te heuvelachtig voor denk ik.
Ook zien we [natuurlijk] veel schapen en koeien
Het weer werkt vandaag lekker mee;zon,goeie temperatuur,lekker campertje rijden en veel zien onderweg wat willen we nog meer. Het is echt een schitterend land iedere hoek die je om gaat ,kijk je je ogen uit het ene uitzicht nog mooier dan ’t andere,geweldig,we komen ogen en tijd [waarschijnlijk] te kort.
De eerst camping waar we willen stoppen blijkt niks te zijn ; heel erg gedateerd en erg oud. We rijden dus verder en zijn om +/-15.00u in Paraparaumu de campingbaas praat net als Daffy-duck van Walt Disney en ook “knauwerig Engels ,is dus slecht te verstaan,maar goed hij heeft plaatsen en de camping op zich gaat wel. Het is wel een bont verzameling van allerlei soorten campers:hele oude vooral omgebouwde [lijn]bussen,zoiets als de bus op Strijbeek!!!.
Ook staat er een schitterend nieuw model die de zijkanten ook nog uit kan schuiven,heeft zelfs een heuze wasmachine bij!! Van alle gemak voorzien.
Jacqueline en ik gaan weer maar wasjes doen{bedden verschonen moet ook gebeuren ook in de vakantie]
En lekker buiten drogen dus zo gebeurt. Nog even wat drinken en zitten en dan weer koken!!
Vandaag op ’t menu; championsoep voor de mannen, bloemkool,gekookt aardappelen en n een lamsteak met yoghurt na was weer een lekker maaltje,de mannen wassen af zoals elke avond.
Na de afwas en alles weer opgeruimd te hebben,willen we een wandeling naar de zee maken,volgens Daffy is het 5 minuten . Maar bedoelt ie nu te voet of met de auto en hoe moeten we lopen ????na ’t stoplicht rechts heeft hij tegen leo gezegd!! Wij op pad maar we vinden eerst al geen stoplicht,wat verder doorgelopen en gezocht,niets te vinden Leo heeft ’t maar gevraagd aan een mevrouw; “die zegt oh, maar dat is nog erg ver zeker wel een uur lopen!!! Dat vinden we iets te ver voor vanavond want we moeten ook nog terug.
Wij maar terug naar de camping en daar zelf koffie gezet,dan een lekkere douche genomen en aan ’t verslag begonnen. Later op de avond gaat er bij een camper tegenover ons plots allerlei feestverlichting werken:rode/blauwe knipperlichtjes, het lijkt wel of we in een bepaalde buurt in Amsterdam zijn,het is [denken wij] een “plaatselijk”cafe want het word er gezellig druk,maar veel last hebben we er niet van.
Ik hoop dat het kort verslag leuk wordt gevonden. Als de reacties via de email leuk zijn dan wil ik nog wel een keertje een verslag maken. Ik wil ook iedereen bedanken voor de leuke reacties, die we hebben mogen ontvangen .
Tot schrijfs en emails

• 29 Januari 2010 - 09:54

Frans En Greet:

Hallo Lutgard en de rest,

Je verslag is geweldig en zeer beeldend. We zien jullie belevenissen zo op ons netvlies. We hebben een paar dagen jullie verslagen gemist.
    Hier is het weer knudde, koud(ook nachtvorst), regen en wind.
    Blijf verslagen maken, wij vinden het zeer leuk
    Groetjes
    Greet

• 29 Januari 2010 - 10:50

6 Van Heesjes:

Ha Ludgard,
    dat gaat jou aardig goed af. Het verslag was weer (zoals we ondertussen gewend zijn) hartstikke leuk en gedetailleerd beschreven. Mooie foto's erbij maakt het kompleet. Jeetje, wat zullen julie als je terug bent veel te vertellen hebben. Maar zover is het nog lang niet. Voorlopig nog even lekker vakantie vieren. Geniet ervan.
    Groeten uit het regenachtige Alphen.
    P.s. Ludgard, de donderdagmiddag is niks zo!

• 29 Januari 2010 - 18:31

Ellen:

Hoi Lutgard Ik heb elk verslag bijna gelezen en jullie zien echt veel!
    Omdat jij nu schrijft reageer ik want de rest ken ik niet!leuk dat je me hebt aangemeld!!!
    Geniet er allemaal van!
    Groetjes

• 07 Februari 2010 - 14:44

Marga Anema:

Hallo Ludgard en rest family.Heel leuk en leerzaam jullie te volgen.Ben nu op 28 jan.buiten koud en grijs! Dus ben ik beetje jalers!Wat doen jullie enorm veel indrukken op,en geweldig voorbereid den ik.Hoe is de conditie Ludgard? Onze wintersport was heerlijk en nu weer aan de klus, nog 6 weken, groetjes en nog mooie tijd. Marga

• 14 Februari 2010 - 15:45

Paula Kivits:

héé lutgard, dat gaat je goed af hoor. je stukje leest lekker weg dus is het wel voor herhaling vatbaar

groetjes paula kivits