Rotorua-Taupo
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leo
25 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
(geschreven door Gijs)
Vanmorgen gedoucht gegeten en bijtijds vertrokken van de top 10 camping in Roturoa.
De afstand welke we vandaag wilde rijden was hooguit 80 km met onze eerste bezienswaardigheid op 20 km vanaf onze camping.
Wij zitten nu op het centraal plateau wat inhoud dat dit een van de weinige gebieden in de wereld is waar men heel dicht bij de explosieve krachten van de natuur kan komen.
Al met al houdt dit in de vele warmwaterbronnen welke doordrenkt is van de Maori-cultuur.
Zoals gezegd is onze eerste stop op zo’n 20km, waimangu
We moesten kaartjes kopen om erin te mogen met als voordeel dat een bus ons terug zou brengen naar ons begin punt.
Onze wandelschoenen aan en op pad voor een wandeling van zo;n 2½ uur.
We hebben vele warm waterbronnen gezien waarvan de koudste zo;n 85 graden Celsius was met daar naast vele meren waarvan de koudste 65 graden Celsius was.
Wat erg wonderlijk is dat de natuur zo enorm mooi is terwijl de dampen van zwavelzuur uit het water opstijgt.
Op het eind van de wandeling lag een groot meer Lake Taupo waar ook de bus ons kwam ophalen voor de terug tocht.
Van deze bezienswaardigheden zijn we na het eten van een boterhammetje met onze campers zo’n 10 km verder gereden waar men voor weinig geld in deze mineralen, geweldig kan relexen.
Men zegt dat er geneeskrachtige werkingen er vanuit gaan.
Een ding is wel zeker dat je lichaam wordt gereinigd en bevrijdt wordt van kriebel en andere huidirritaties.
Na afloop van deze wonderen van de natuur zijn we naar onze volgende camping gereden in Taupo waar we eerst nog even boodschappen hebben gedaan om de voorraad weer aan te vullen.
We waren net op onze plaats of het begon te regenen en dat betekent dat we verder alles in de campers moeten doen.
Ik sta er versteld van maar het is ons geluk en hebben erg lekker gegeten.
Ik moet nu eindigen want Leo heeft last van blaren en jeuk tussen zijn tenen en dat komt omdat hij niet in zo’n terminaal bad geweest is dus nu maar even naar ontsmetting poeder zoeken..
25 Januari 2010 - 10:28
Rita:
Wat een prachtige natuur!
Jullie zullen genieten van deze wonderbaarlijke schepping.
Groetjes, Rita. -
25 Januari 2010 - 18:44
Bart En Marjan:
he pa en ma
jullie hebben zo te horen al veel dingen gezien en meegemaakt. kom er vandaag achter dat er ook filmpjes op staan van de nieuwe steven spielberg.
Degene zonder tekst zijn heel indrukwekkend, degene met tekst zijn heel lachwekkend. Je bent toch niet k.o. gegaan van die giftige dampen, want het filmpje stopte ermee. Nou tot horens
xxx bart en marjan