Waiheke eiland nabij Auckland
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leo
18 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
(geschreven door Jacqueline)
We hebben allemaal prima geslapen, zo ongeveer 12 uur!! Dat was dus een lekker dutje.
Vanmorgen eerst de was opgeruimd en daarna gaan ontbijten in hetzelfde straat waar we gisteravond gegeten hadden.
Daarna zijn we richting de haven gegaan . Leo had gisteren al zijn hoofd verbrand dus moest er eerst een pet gekocht worden. Ook Ludgard wilde wat hebben maar dat is een zonneklep geworden (zoeen als Greet soms draagt)
Onderweg kwamen langs een stationsgebouw, wij naar binnen om te kijken hoe de treinen er hier uitzagen. Mooi station, pas nieuw lijkt het wel. Maar de treinen hebben geen elektrische bovenleiding, gaan nog op stoom. Verder een kaart gekocht en toen moesten we natuurlijk weer een postkantoor zoeken voor postzegels. Ook dat lukt. Terwijl ik in de rij sta gaat Ludgard een gesprek aan met een mevrouw, in het engels. Blijkt dit een nederlandse mevrouw te zijn die als vanaf september alleen op pad is. Zij hebben gezellig zitten babbelen en we hebben nog een paar tips van haar gehad.
Toen naar de haven. We hebben een boottocht met busreis geboekt naar het eiland “Waiheke”
Met de ferrie de overtocht gemaakt, duurde ongeveer 45 min. Op het eiland aangekomen konden we in een gereedstaande bus stappen die ons het eiland liet zien.
Het eiland is vooral een vakantie-eiland. Normaal gesproken wonen er ongeveer 8000 mensen, in de zomer ongeveer 35.000. Er staan dus veel vakantiehuisjes.
We hebben genoten van prachtige vergezichten over de zee.(foto’s)
De natuur valt mij hier wat tegen, wel bloemen maar niet overweldigend. Waarschijnlijk ligt dat eraan dat er niet zoveel water is. De gids vertelde dat het water opgevangen wordt in grote tanks (bij ieder huis) dat is dus de watervoorziening. Het douchewater wordt b.v. gebruikt om te wassen. Ze zullen dus geen gazon gaan sproeien denk ik en daarvandaan zagen de gazons er over het algemeen wat bruinig uit.
Buiten de zee, hier en daar mooie strandjes en de planten had het eiland geen spectaculaire dingen.
Voor vandaag, bij lekker weer, een prima invulling van de dag.
Morgen gaan we weer op tijd opstaan want dan moeten we de camper halen, boodschappen doen en nog een eindje rijden naar het noorden
18 Januari 2010 - 13:02
Els:
Hoi globbetrotters,
Houdt ons moeder op de hoogte zodra jullie iets geschreven hebben. Vindt ze enorm leuk, dus bellen we regelmatig. a.s. zondag gaan we naar ons moe en dan neem ik de uitgeprinte versie mee voor haar. Ze is erg nieuwsgierig zoals wij allemaal. Ik moest heeeel veel groetjes doen en dat jullie maar erg genieten.
groetjes ma en Els -
18 Januari 2010 - 14:17
Frans En Greet:
Dit lijkt al meer op vakantie, ook wat het weer betreft, hier is het 2 graden en mistig.
Veel rijplezier en genieten maar.
Groetjes
Greet -
18 Januari 2010 - 16:14
JacquelineVDH:
Ik heb net ontdekt dat jullie met z'n vieren aan de andere kant van de wereld zitten, leuk dat ik een beetje mag meegenieten van jullie belevenissen! Prettige reis verder, ik volg jullie op het scherm vanuit een nu mistig grijs Vlaanderen.
Groeten
Jacqueline -
18 Januari 2010 - 21:26
Bea:
Leo, wel op tijd smeeren he.
Nog een prettige vakantie houden jullie in de gaten op de maladiven.
Grt Bea en Edgar -
19 Januari 2010 - 18:21
Bep:
Hallo luitjes, leuk om jullie verslagen te lezen.Zo lijkt het dat we ook op reis zijn.
Nog veel plezier samen en geniet er maar van. -
17 Februari 2010 - 14:44
Tanneke:
Ben helemaal vertederd door de spelende zeehonden
Groeten van Bee en Monique: we hebben zondag gewandeld in de sneeuw en kou en van ons mag het wel afgelopen wezen!
Groetjes, Tanneke