Shanghai-Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu Shanghai-Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Shanghai-Auckland

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

17 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Shanghai – Auckland, 16 januari
(GESCHREVEN DOOR LEO)

Om half negen ontbijten en daarna uitchecken. We vertrekken vandaag naar Nieuw-Zeeland en landen na een vlucht van 10.30 uur in Auckland.
We laten ons door de metro en de Manlev (zweeftrein en foto) naar het vliegveld vervoeren. Het kopen van tickets gaat ons steeds makkelijker af en zijn binnen no-time in de juiste metrolijn om aan het eind ervan over te stappen in de zweeftrein. De topsnelheid van deze magneettrein is 430 km (foto). De trein is binnen 8 minuten gearriveerd op het vliegveld en het is een heel aparte beleving. De snelheid kun je moeilijk inschatten en deze weeg je af aan de hand van de auto’s die zich op de naastgelegen snelweg rijden. Ze lijken stil te staan.
Het vliegveld van Shanghai is modern. Groot en netjes ingericht en we vinden snel de incheckbalie van Air Nieuw-Zeeland (foto). Eerst weer een kop koffie en daarna aansluiten in de rij om de koffers in te leveren.
Daarna de bekende gedisciplineerde douaneformaliteiten, waarbij Leo werd gefouilleerd en Gijs zijn toilettas diende te tonen.
Om 13.35 uur boardingtime (foto) en we constateerden dat het een ruim ingedeeld vliegtuig is. (Boeing 777-200) Het vliegtuig zal ongeveer om half zeven ’s morgens landen. We kunnen via de LCD-schermen (per stoel) de vlucht uitstekend volgen. Hoogte, wind, snelheid , afstand in km en tijden worden regelmatig in het scherm getoond. We vliegen nagenoeg de gehele vlucht over water, dus veiligheidsvoorschriften maar weer even gelezen. Gijs zit naast me en kijkt naar Jungle-book. Hij is snel tevreden en lacht regelmatig. Soms kan humor simpel zijn.
Jacqueline leest een boek over Nieuw-Zeeland en Ludgard leest zoals altijd een opgespaarde Libelle. De vlucht was lang en toch ook wel een behoorlijke tijdspanne in het donker gevlogen. Regelmatig werden we voorzien van drank en eten. Complimenten aan de vliegtuigcrew. Het was goed verzorgd.

We zijn om ’s morgens acht uur geland In Auckland na een vermoeiende vlucht (10.30 uur). Wederom door de douane, paspoorten, health-checks en ja, hoor! Leo de pineut! Chinese shit onder zijn wandelschoen en bijna in quarantaine geplaatst!
Na deze noodzakelijke controle met de bus-shuttle naar het hotel gereden. Daar eenmaal aangekomen waren de kamers niet gereed en hebben we de bagage maar gedumpt en zijn de “stad” ingewandeld. Wat moet je zondagmorgen doen om negen uur als je net een vermoeiende vlucht hebt gehad, het inchecken bij het hotel niet vlekkeloos is verlopen, je zelf niet even hebt kunnen opfrissen en de slaap niet hebt gekregen. Juist, we keken allemaal op een bepaalde nauwe Chinese wijze uit onze ogen. We hebben in de zon wat zitten dralen op de bank, waarbij soms de ogen het lieten afweten. De eerste conclusie, voor zover wie deze realistisch konden maken, is dat Auckland niet zoveel voorstelt en dat we graag vandaag al de campers willen halen. We moeten nog maar even afwachten.
Om drie uur was de kamer van Jacqueline en Gijs gereed en een halfuur later konden wij de kamer betrekken. Kamer is inclusief wasmachine en deze werd uiteraard direct in gebruik genomen. We hebben geen wergwerpondergoed bij ons dus het was nodig dat de kleine voorraad gewassen werd. Want constant met gummen werken en binnenste buiten keren !?

Vandaag om zes uur ‘s morgens opgestaan om de verslagen bij te werken en direct met Bart en Joris proberen te chatten en een webcamgesprek te voeren. We zijn natuurlijk weer benieuwd hoe het een ander eenieder vergaat.
Het zal een rustige dag worden in Auckland. Het is lekker wandelweer (23oC) en de haven lonkt om gebruik te maken van een boottocht. Lekker rustig, want we hebben vakantie en we zijn tot nu toe behoorlijk in de weer geweest.
Wij danken iedereen ook voor de leuke reacties, die binnenkomen op de verslagen.

• 17 Januari 2010 - 21:35

Antoine En Mieke:

Hoi allemaal,

We hebben net jullie verhalen zitten lezen en het is natuurlijk een geweldige belevenis voor jullie ! Maar je moet het zelf meemaken om het goed te kunnen plaatsen waarschijnlijk. Maar wel heel leuk om te lezen !
    Hele fijne vakantie verder nog en nog een hoop fijne belevenissen.
    Groetjes, Antoine en Mieke