Amsterdam - Shanghai 12 januari 2010 - Reisverslag uit Shanghai, China van Leo Hees - WaarBenJij.nu Amsterdam - Shanghai 12 januari 2010 - Reisverslag uit Shanghai, China van Leo Hees - WaarBenJij.nu

Amsterdam - Shanghai 12 januari 2010

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

15 Januari 2010 | China, Shanghai

Eindelijk is het dan zover. OP weg naar China! Leo en Jacqueline gaan om en om een verslagje maken van de reis. Dus jullie zullen wat verschillen ontdekken in de stijl van schrijven. Ik (Jacqueline) ben als 1e aan de beurt.
Leo en Ludgard zijn naar schiphol gebracht en wij zijn met de bus gegaan. Na de gebruikelijke dingen op tijd vertrokken vanaf schiphol en een goede vlucht naar Sjanghai gehad zonder enig turbulentie of wat voor problemen ook. Er zaten wel heel veel chinezen in het vliegtuig met veel kinderen.
Bij aankomst in Sjanghai was het koud!!!! Erg koud. Taxi gezocht en naar het hotel gereden. Dit was nog een flink stuk, ongeveer 48 km.
Al met al waren we ongeveer om 10.30 uur in het hotel. We konden direct op de kamer, hebben ons even wat opgeknapt en geprobeerd wat te slapen, maar dat lukte bij mij niet erg. Om 15.00 uur hadden we afgesproken met Manuela, ons Nederlandse gids die we via internet geregeld hadden.

Na de kennismaking zijn we op pad gegaan naar de “franse wijk” een gedeelte van de stad wat een doorsnee van een Chinese wijk is.
Een gezellige wandeling met min of meer typische Chinese dingentjes. Zoals veel eet gelegenheden langs de straat.
Manuela wist een leuk typisch chinees restaurant waar we lekker gegeten hebben. Maar ook daar was het koud!
Hierna zijn we met de metro een stukje gegaan en kwamen uit in het centrum van de stad. De winkelstraat was helemaal versierd en verlicht . Heel veel lichtreclames, erg mooi. Daarnaast waren alle bomen versierd met lampjes voor het Chinese Nieuwjaar. Het was een gezellige drukte maar…..wel koud.
Terug naar het hotel en redelijk op tijd naar bed.

• 15 Januari 2010 - 14:42

Gerda Stokvis:

Hallo Leo & Ludgard en Jaqueline plus echtgenoot. Het ziet er allemaal leuk uit. Ik zie dat het al aardig lukt met stokjes eten. Dat Shanghai ziet er leuk uit veel lichtjes. Het is wel gezellig z'n reisverslag. Jammer wij gaan maandag naar Spanje en hebben geen laptop bij ons. We lezen het wel als we terug komen. Nog een hele fijne vakantie heel veel plezier en voorzichtig zijn. Dikke kus Kees en Gerda

• 15 Januari 2010 - 14:56

Inge Wouda:

Hoi Leo en Ludgard (en familie)
    Terwijl ik zit te ploeteren op kantoor om toch de huizenmarkt in Dronten ""wat vlot te trekken"", lopen jullie lekker rond in Shanghai...
    Nou ja, lekker... zo te horen hebben jullie 't best wel koud.
    Ik hoop nog veel reisberichtjes te lezen.
    Dirk en ik reizen in gedachten met jullie mee.
    Groetjes Inge.

• 15 Januari 2010 - 15:17

Fioretti Koor:

hoi beste reizigers.Jullie bericht is gelezen in alphen. Ik zal het doorgeven aan het koor, wat de ontwikkelingen zijn. Geniet ervan, heel veel plezier!
    Ingrid heerink

• 15 Januari 2010 - 17:02

Sjan Van Hees:

Ha wereldreizigers,
    leuk om jullie eerste berichten te lezen. Ik dacht dat het hier alleen koud was, bij jullie dus kennelijk ook.
    We kijken uit naar het volgende berichtje. Geniet ervan met z'n allen.
    Groeten van 6 van Heesjes.

• 15 Januari 2010 - 18:25

Hans Backx:

hoi reizigers,

het werkelijke begin van de reis is gemaakt. Geniet ervan maak veel foto's. we reizen in gedachten met jullie mee. en als we tijd van leven krijgen doen we jullie na. Groetjes en heel veel plezier en rust.

• 15 Januari 2010 - 19:09

Frans En Greet:

Hallo zusjes en schone broers. Zo te zien gaat het allemaal goed met jullie. Waarschijnlijk lezen jullie deze reacties pas in Nieuw Zeeland. Hopelijk hebben jullie dan weer een rustige vlucht gehad. Wat ons wel tegenviel: We zien geen enkele Chinees (herkenbaar)op de foto's. Veel plezier nog en tot het volgende bericht.

• 15 Januari 2010 - 19:24

Karin Kennes:

Hallo allemaal

Fijn dat jullie verre vlucht goed is verlopen. Geniet van het koude Shanghai en vooral ook van jullie volgende avontuur. Lijkt ons prachtig en staat ook op ons verlanglijstje als de kinderen zo oud zijn als jullie kinderen. Duurt dus nog wel ff. Groetjes uit ook het koude maar oh zo mooie Alphen

• 15 Januari 2010 - 21:16

Ad En Petra:

Hoi Lutgard, Leo, Jacqueline en echtgenoot. Nadat wij met Leo en Lutgard een lekker chocomel hadden gedronken bij de Villa en afscheid van jullie hadden genomen, hebben wij in spanning afgewacht tot jullie bericht kwam. De indrukken via de foto's van Shanghai zijn wel erg tof, we hopen dat jullie reis verder fantastisch gaat verlopen en zien uit naar jullie berichten! Heel veel groeten van Ad en Petra.

• 16 Januari 2010 - 13:33

Truus:

Hoi familie en familie van,
    jullie vertrek gelezen en kwam toen tot de ontdekking dat er al veel meer berichten waren. Lekker dat jullie het ook koud hebben en wij niet alleen!! Geniet, veel plezier en groetjes
    Truus

• 07 Februari 2010 - 18:32

Paula Kivits:

hallo Lutgard en reisgenoten.
    ik moet nog wel veel gaan lezen want ik ben net op jullie site gekomen. maar ik laat alvast even iets van me horen
    groetjes van paula

• 07 Februari 2010 - 18:32

Paula Kivits:

hallo Lutgard en reisgenoten.
    groetjes van paula