HET IDEE EN DE UITVOERING - Reisverslag uit Alphen, Nederland van Leo Hees - WaarBenJij.nu HET IDEE EN DE UITVOERING - Reisverslag uit Alphen, Nederland van Leo Hees - WaarBenJij.nu

HET IDEE EN DE UITVOERING

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leo

05 November 2009 | Nederland, Alphen

Het idee om een wereldreis met Gijs en Jacqueline te maken ligt alweer ver achter ons. De tijd vliegt. Al sinds januari 2009 zijn we de wereldreis aan het voorbereiden en het praten over en denken aan al datgene wat we zullen gaan doen en misschien niet zullen gaan doen doen de vlinders in de buik opwekken. Het begint te kriebelen! Nog maar een week of tien en dan gaan we richting China. Onze eerste stop zal Shanghai zijn alwaar we een drietal nachten zullen verblijven. Inmiddels via internet een Nederlandse gids gereserveerd om ons de highlights van Shanghai te laten zien en ondergaan.( www.shanghaiwalkingtour.com)
We hebben de gids voor drie dagen vastgelegd.Daarna vliegen we naar Nieuw-Zeeland, waar we twee nachten zullen verblijven in Auckland (om uit te rusten van de belastende vliegreis) om daarna met twee campers 5 weken in Nieuw Zeeland rond te rijden. We zullen eerst het Noordereiland in al haar pracht en praal bekijken en daarna het Zuidereiland. Wat zullen we allemaal tegenkomen? Volgens de reisgidsen en boekwerken zoveel overweldigende natuur en cultuur dat je bijna zou moeten zeggen, ga zelf daar maar eens kijken. Zwemmen met dolfijnen, bungee jumpen, gletsjer helikopter vliegen, wandeltochten, autotochten, bergen, dalen, bossen, wijngaarden etc etc. Na 5 weken een binnenlandse vlucht terug naar Auckland om daarna meteen door te vliegen naar Cook Islands ( Pacific) waar we met zijn vieren (wel in 2 aparte beachfront bungalows) nog een strandvakantie hebben geboekt. Je bent nu toch eenmaal die richting op, anders moesten we er misschien apart voor gaan vliegen. Aan het internationaal rijbewijs hebben op Cook Islands niets. We dienen daar een nieuw rijbewijs te halen. Alleen geldig op de Cook Islands. Ze rijden daar net als in Nieuw-Zeeland links, maar dat went wel.
Na 1 weekje gaan we door naar Los Angeles om daar nog een aantal dagen relaxed door te stad te dwalen. L.A. met als highlights; San Monica Beach, Beverly Hills, laten we vooralsnog even op ons afkomen. We hebben voldoende tijd om hierover na te denken wat we wel en niet willen doen. Daarna naar London en Amsterdam om hopelijk voldaan en met een gigantisch pak aan indrukken, foto,s en verhalen weer naar huis te gaan.
We zullen regelmatig deze site voorzien van foto's en verhalen van onderweg.

Alvast bedankt voor het lezen en hopelijk stellen jullie het op prijs dat we jullie toegang verschaffen tot deze site.

Jacqueline, Gijs, Ludgard en Leo